На полицях супермаркетів є м'ясна продукція, напхана різною хімією, яка насправді дуже шкідлива для здоров'я. Зменшити рівень таких речовин перед приготуванням цілком реально в домашніх умовах.

Щоб у м'ясі не розводилися мікроорганізми, до нього додають регулятори кислотності, а для збільшення об'єму додають стабілізатори і емульгатори. Все це робиться для того, щоб залучити покупців і вигідніше продати, але вживання такої продукції рано чи пізно "відгукнеться" на загальному здоров'ї.

Курка, скріншот: YouTube

Варто заздалегідь убезпечити себе та сім'ю, особливо маленьких дітей. Хоча в магазинах ми не можемо ручатися за якість м'яса, його можна трохи покращити самостійно.

Найвірніший спосіб – це вимочити курку. Можна як у прісній воді з-під крана, так і у мінеральній. Це дозволить позбавити м'ясо від антибіотиків і гормонів, якими його напихують. Залишіть на години 3-4 і приступайте до приготування.

Популярні новини зараз

Навіть для тих, хто виїхав законно: українців попередили про великі штрафи

Що не можна класти в банки для закруток: огірки, які вибухають і псують заготовки на зиму

Головне за 9 серпня: цілодобове полювання ТЦК, нова мобілізація з 1 вересня та перші заморозки в Україні

Жінок подадуть у розшук ТЦК: що буде з мобілізацією у серпні

Показати ще

Курка на солі. Фото: скріншот youtube

Якщо ж ви варите окремо курку чи суп, обов'язково злийте перший бульйон.

А ось перед смаженням або запіканням можна зробити спеціальний маринад, який ніби знезаразить м'ясо. Для цього потрібно змішати гірчицю, сік лимона, оцет і натерти курку чи частину тушки.

Залишіть її в маринаді на 6-8 годин у холодильнику. М'ясо вийде смачним та ніжним, і що найголовніше – безпечнішим.

Запечена курка, кадр з відео

Нагадаємо, маленька, але дуже корисна хитрість: навіщо господині додають оцет при приготуванні борщу

Раніше ми писали про те, як за кольором язика зрозуміти, що у вас проблеми з холестерином: поради від експертів