Фахівці дали корисні поради українцям на випадок відключення світла. Оскільки зараз багато сімей зіткнулися з аварійними або віяловими відключеннями електрики та відсутністю води, ці поради будуть актуальними як ніколи.

Зокрема, дієтолог розповіла про нюанси харчування у випадках, коли у вас відключили електрику. Дієтологиня Наталія Самойленко на сторінці своєї клініки в Instagram підкреслює, що перебої з водою та світлом – це не привід позбавляти свій раціон поживності.

Фахівчиня відзначає, що навіть за надзвичайних умов турбота про свою безпеку й підтримку свого тіла у робочому стані неабияк важлива.

Демодекоз: демодекс, кліщ, правильне харчування, goodfon

П'ять правил побудови раціону під час нестабільності електромереж:

1. Правило тарілки. Кожен основний прийом має бути повноцінним і містити білки, вуглеводи, клітковину, жири. Водночас нескінченні перекуси – не вихід.

Популярні новини зараз

В Україні пенсіонерам почали повертати "оновлені" виплати: у ПФУ визнали помилку

Вершкове масло та соняшникова олія: українців попередили про нові ціни

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

Показати ще

2. Білки. Підійдуть консерви (рибні чи м'ясні у власному соку, чи томаті, консервовану квасолю, сочевицю), паштет рибний чи печінковий, кисломолочні продукти (сир – моцарела, фета, бринза, твердий, витриманий), хумус.

3. Вуглеводи. Хліб, який бажано наповнити його максимально клітковиною — вибирати з цільного зерна, з висівками або насінням. Також хлібці, лаваш, крупи як сухі, так і консервовані, сублімовані супи. З коренеплодів - морква, буряк. Крупи можна залити водою і залишити на ніч. На перекус - сухофрукти, батончики протеїнові або з горіхами та сухофруктами, пастилу.

4. Клітковина. Свіжі продукти, наприклад, зелень, листя, капуста, огірки, томати, перець, цибуля, часник, а також яблука, груші, виноград, цитрусові, банани. Ферментовані - квашена капуста, огірки, помідори, кабачкова ікра, консервовані горошок та кукурудза.

5. Жири. Це, зокрема, олія, горіхи, насіння (льону, кунжуту, гарбузове, соняшникове), оливки, сало, печінка тріски, горіхова паста.

Волоські горіхи, фото meta

Нагадаємо, пенсіонерам видадуть доплату: у ПФУ пояснили, як отримати гроші

Як повідомляв "Знай.ua", продавці змінили цінники на курятину та яловичину: м'ясо собі дозволити зможе не кожен

Також "Знай.ua" писав, подорожчання на 5-10% щомісяця: на яку категорію продуктів ціни злетять вже скоро