Фахівці застерігають щодо вживання повторно кип'яченої води. Адже, за словами експертів, при повторному кип'ятінні у воді можуть формуватися сполуки, які підвищують ризик розвитку онкологічних захворювань.
Як пояснюють фахівці, швидше за все разове вживання неодноразово кип'яченої води ні до чого жахливого не приведе. Проте, якщо робити це регулярно і вживання такої води увійде у звичку, то згодом це може серйозно нашкодити здоров’ю. Таке припущення висловили медики.
Вони пояснюють, що неодноразове кип'ятіння може сприяти збільшенню концентрації потенційно небезпечних хімікатів у ній або призвести до їхньої видозміни. Все це здатне згубно впливати на організм.
За їхніми словами вживання повторно кип'яченої води може викликати отруєння через миш'як, що міститься в ній. Адже його додають для знищення патогенних мікроорганізмів - таку гіпотезу висунули фахівці.
Гороскоп на сьогодні, 19 квітня: субота непередбачуваних змін і несподіваних зустрічей
Чоловіки можуть втратити бронювання: кому варто готуватись до мобілізації
Гороскоп на сьогодні, 18 квітня: п'ятниця змінить плани – фінансові втрати та несподіваний шанс
Що буде із землею та квартирами громадян за новим законом: критики та юристи хапаються за голову
Спеціалісти додають, що у воді також міститься фтор, який при неодноразовому кип'ятінні утворює фториди. На думку дослідників сполуки підвищують у жінок ризик розвитку безплідності та негативно впливають на розумовий розвиток у дітей.
У воді також присутній ще один небезпечний компонент. Мова йде про нітрати, які перетворюються на нітрозаміни. Це речовини, під впливом яких підвищується ймовірність ушкоджень клітин та розвитку раку, пояснюють вчені.
Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів
Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти
Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль