Молоко скисає внаслідок життєдіяльності бактерій, як правило, молочнокислих. Цей процес буває як контрольованим, і випадковим.
Для утворення пастеризованого очищене від патогенної мікрофлори молоко додають "породисті" мікроорганізми. В іншому випадку до молока потрапляють "дикі" бактерії, які живуть у зовнішньому середовищі.
У результаті бактерії одразу починають активно розмножуватися. Більш активно цей процес відбувається у теплі, натомість у холодильнику вони почуваються менш комфортно, тому розмноження йде повільніше.
Проте інколи бувають випадки, коли ви купили більше молока, але водночас розумієте, що найближчим часом не встигнете його випити. У цьому випадку вам допоможуть наступні поради.
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
7 секретних інгредієнтів, які потрібно додати в молоко, щоб воно не скисло:
- Стерилізація, тобто кип'ятіння. Оброблене таким чином молоко може залишатись свіжим до тижня.
- Якщо перед кип'ятінням додати невелику кількість цукру, то молоко зберігатиметься ще довше.
- Від скисання молоко також може захистити сіль, додана при кип'ятінні.
- Таку ж дію має листя хрону, додане в місткість з молоком.
- Підійдуть також кілька листків м'яти, які потрібно помістити у тару з молоком.
- Щоб молоко довго не псувалося, при кип'ятінні можна додати до нього невелику кількість соди.
- Для тривалого зберігання молоко краще тримати його в скляній або фарфоровій місткості.
Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів
Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти
Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль