Молоко скисає внаслідок життєдіяльності бактерій, як правило, молочнокислих. Цей процес буває як контрольованим, і випадковим.

Для утворення пастеризованого очищене від патогенної мікрофлори молоко додають "породисті" мікроорганізми. В іншому випадку до молока потрапляють "дикі" бактерії, які живуть у зовнішньому середовищі.

У результаті бактерії одразу починають активно розмножуватися. Більш активно цей процес відбувається у теплі, натомість у холодильнику вони почуваються менш комфортно, тому розмноження йде повільніше.

Кисле молоко, фото banketof

Проте інколи бувають випадки, коли ви купили більше молока, але водночас розумієте, що найближчим часом не встигнете його випити. У цьому випадку вам допоможуть наступні поради.

Популярні новини зараз

Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування

Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві

Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція

Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня

Показати ще

7 секретних інгредієнтів, які потрібно додати в молоко, щоб воно не скисло:

  1. Стерилізація, тобто кип'ятіння. Оброблене таким чином молоко може залишатись свіжим до тижня.
  2. Якщо перед кип'ятінням додати невелику кількість цукру, то молоко зберігатиметься ще довше.
  3. Від скисання молоко також може захистити сіль, додана при кип'ятінні.
  4. Таку ж дію має листя хрону, додане в місткість з молоком.
  5. Підійдуть також кілька листків м'яти, які потрібно помістити у тару з молоком.
  6. Щоб молоко довго не псувалося, при кип'ятінні можна додати до нього невелику кількість соди.
  7. Для тривалого зберігання молоко краще тримати його в скляній або фарфоровій місткості.

Ціни на молоко, скріншот з відео

Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів

Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти

Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль