Праска - простий, але надзвичайно корисний прилад, без якого вже важко уявити життя. Він чудово допомагає впорядкувати одяг після прання. Втім, якщо, наприклад, не вгадати з температурою, то після праски можуть залишитися неприємні сліди. Як врятувати від них одяг, розповідає "24 канал".

Надмірна теплова дія підошви праски на тканину загрожує неприємними наслідками у вигляді блискучих відбитків або плям. Він їх часом дуже складно позбутися і в більшості випадків доводиться розпрощатися з улюбленим одягом, але є лайфхак, що дозволяє врятувати ситуацію.

Як прибрати сліди від праски. Фото: скрін youtube

Головна умова, за якої одяг можна врятувати від слідів праски, — діяти негайно. Насамперед потрібно знайти цибулю, знадобиться всього 1 головка. Її потрібно натерти на тертці, віджавши зайву рідину, а потім викласти на пляму. Залишаємо одяг на 15 хвилин, а після злегка перемите милом проблемну ділянку.

Як прибрати сліди від праски. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

В Україні готується революція у житловій сфері

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Якщо після цього способу пляма потьмяніла, але не зникла, то можна скористатися оцтом, який допоможе прибрати залишки невдалого прасування. Проблемну ділянку потрібно трохи обробити ватою або ватним диском, змоченим в оцті.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, прибрати накип із праски і не витрачатися на дорогу хімію: хитрий лайфхак для господарок.

Також наш портал інформував, як швидко і легко позбавитися слідів дезодоранту на одязі: потрібні кошти знайдуться в кожному будинку.

Крім того, ми писали, як відмити кухонну стільницю і усунути неприємні запахи: знадобиться лише два інгредієнти.