Продукти харчування мають різний вплив на організм людини. Тоді як деякі можуть лише завдати шкоди, інші приносять користь. Так, експерти назвали продукти, які можна вважати природними антибіотиками, що захищають від недуг.

Насамперед фахівці виділяють часник і цибулю. Вони багаті на аліцин та фітонциди, які дають протибактеріальний та противірусний ефект. Активно споживати часник та цибулю найкраще в період, коли підвищується ризик поширення різних респіраторно-вірусних інфекцій. Примітно, що вони можуть допомогти і при проблемах із травною системою чи дихальними шляхами.

Часник. Фото: Youtube

Ефективним природним антибіотиком вважається імбир. Експерти виявили в ньому речовини, які здатні ліквідувати бактерії, що спричиняють хвороби шлунково-кишкового тракту.

Імбир і часник, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Дуже корисним вважається хрін . Фахівці відзначають, що він надає протибактеріальну через те, що багатий на лізоцим та оливкову ефірну олію. Найбільш поширене застосування цієї рослини - проти застуди та інфекцій дихальних шляхів.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, які популярні продукти шкодять зубам: чинять нищівний вплив на емаль.

Також наш портал інформував, зробить серце сильнішим і зменшить ризик онкозахворювань: який продукт потрібно включити до раціону кожного.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, звички, які слід змінити, щоб не нашкодити здоров'ю: більше рухайтеся та не забувайте про сніданки.