Утворення засмічень у раковині, душовій кабіні або ванній це лише питання часу, особливо при активній експлуатації. Злив може засмітити різного роду бруд, волосся чи надлишок миючих засобів. Подолати таку проблему можна і за допомогою підручних засобів. Про це пише Express.

Поява засмічення може супроводжуватися неприємним запахом, який пояснюється різного роду брудом, що застряє в мильній піні і утруднює злив. Щоб упоратися з цією проблемою, потрібно усунути будь-які засмічення. Зробити це можна і без особливих засобів. Наприклад, можна використовувати оцет. Склянку рідини слід вилити в каналізацію і дати постояти пів години. Після цього потрібно промити злив гарячою водою.

Як прочистити злив. Фото: скрін youtube

Також можна прочистити каналізацію за допомогою оцту та соди. Цей метод буде ефективним при незначних засміченнях. Якщо слив забився дуже сильно, краще скористатися спеціальними засобами, які можна знайти в магазинах або викликати майстра.

Засор у раковині. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Так, спочатку потрібно вилити каструлю води з окропом у каналізацію і висипати приблизно пів склянки соди. Зачекати кілька хвилин і вилити склянку оцту та ще трохи гарячої води. Тепер суміші потрібно дати час на боротьбу із засміченням, вистачить 10 хвилин. Наприкінці каналізацію потрібно промити окропом.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як швидко відмити кришки від сковороди без хімії: універсальна суміш, яка має бути в арсеналі кожної господині.

Також наш портал інформував, температура у квартирі підскочить на кілька градусів: як збільшити продуктивність батарей, перевірені способи.

Крім того, ми писали, рятуємо улюблений одяг від слідів праски за допомогою цибулі та оцту: секретний лайфхак для господарок.