Останнім часом українці зіткнулися з вимкненням електропостачання і намагаються освітлювати приміщення за допомогою всіх можливих способів.

Тому не зайвим буде знати про альтернативні джерела світла. Наступні 7 способів допоможуть під час відключення електроенергії освітити приміщення. То ж не лише свічка стане помічником у цій ситуації.

Сім альтернативних способів освітити приміщення без свічки:

1. Світлодіодні ліхтарі. Вони досить компактні та максимально економно витрачають електроенергію з акумулятора або батарейки, призначені для роботи 30-50 тисяч годин. Є досить дешевими, коштують від 300 грн до понад 1 тис.

2. Гірлянди на батарейках. Здатні працювати до 2-3 днів. Хоча такі гірлянди й гірше освітлюють приміщення, ніж світлодіодні лампи, але у цілковитій темряві вам сидіти не доведеться. З часом інтенсивність освітлення падає. Придбати їх можна за ціною від 100 грн.

Гасова лампа, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

3. Гасова лампа.Зазвичай їх використовують для походів та туризму. Вони досить прості у користуванні, але для них потрібен гас. Термін горіння лампи залежить від величини. Наприклад, маленькі можуть працювати без дозаправлення протягом 20 годин, а ціна їхня становить від 650 грн.

4. Світлодіодна стрічка. Вона може не лише підключатись до постійного струму, але й працювати від батарейок. Нею можна досить добре освітити кімнату розміром 15-20 кв. м. Найдешевші стрічки коштують від 70 грн, а більш модернізовані – від 300 грн.

вимкнення світла в Україні

5. LED-світильники із USB-зарядом. Заряджаються від мережі та працюють автономно від 2 до 8 годин. Також можна зарядити від павербанка. Коштують орієнтовно 700 гривень.

6. Домашні лампадки. Є аналогом свічки, але зробити їх можна з підручних матеріалів. У невелику банку чи посудину потрібно налити будь-яку олію та опустити у неї гніт зі скрученої вати, або взяти шнурівку. Далі зробіть отвір у кришці та протягніть крізь нього гніт. Закрийте посуд так, щоб частина гніту стирчала назовні і лампадка готова.

7. Генератор. Цей варіант, звісно, є найдорожчим, але водночас й найкращим. Щобільше, завдяки йому можна заряджати техніку, мобільні телефони чи павербанки, й використовувати електроприлади. Ціни на бензинові генератори стартують від 15 тисяч гривень.

Генератор. Фото: Youtube

Нагадаємо, овочі борщового набору подорожчали знову: як часто українці зможуть варити улюблену страву

Як повідомляв "Знай.ua", заплатять у 8 разів більше: українцям перерахували доставку газу

Також "Знай.ua" писав, знову подорожчання? Якими будуть ціни на овочі та фрукти навесні