Печія супроводжується дуже неприємним відчуттям дискомфорту або печінням, яке з'являється через вплив кислоти шлункового соку на слизову оболонку стравоходу. Впоратися з цією проблемою можна за допомогою спеціальних препаратів, які доступні в кожній аптеці. Втім, якщо ліків під рукою не виявилося, є й натуральні засоби проти печії, пише medicalanswers.

Напад печії може застати в самий невідповідний момент і під рукою може не виявитися спеціальних препаратів. Щоб подолати проблему в домашніх умовах, слід запам'ятати кілька лайфхаків.

Печія. Фото: Youtube

Імбир

Ефективно впорається з печією, адже має потужний протизапальний ефект. Щоб полегшити печіння в області травного тракту, слід випити трохи імбирного чаю.

Банан

Цей фрукт – природний антацид, здатний зупинити печію. Усього один банан на день допоможе звести до мінімуму напади печії.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

Банани, скріншот з відео

Лимонна вода з медом

Ефективний засіб від печії, оскільки лимонний смок нейтралізує шлункову кислоту, а мед м'яко "обволікає" слизові та зупиняє печіння.

Тепла вода із содою

Одну чи дві ложки харчової соди потрібно розбавити у склянці теплої кип'яченої води та випити залпом. Такий "напій" позбавить навіть найсильнішого нападу печії, але його не можна пити часто і протипоказано пити людям, які страждають від проблем зі шлунком.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, коли вживання гречки шкідливе: ви про це навіть не здогадувалися.

Також наш портал інформував, ніколи не їжте картоплю з цими продуктами: 4 варіанти найшкідливішого поєднання.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, чому корисно їсти сир із пліснявою — покращує пам'ять та покращує настрій.