Якщо під час приготування страви підгоріла та почорніла улюблена каструля, то не слід одразу бігти за новою, адже її ще можна врятувати. Для цього є кілька дуже простих та бюджетних лайфхаків, які стануть у пригоді кожній господині.

Щоб повернути каструлі знову презентабельний вигляд, знадобляться кошти, які з великою ймовірністю вже будуть присутні на кухні.

Як врятувати каструлю, що пригоріла. Фото: скрін youtube"

Перший метод із використанням лимонів

Насамперед потрібно взяти 2-3 лимони і розрізати їх на чверті, а потім покласти в каструлю, заповнену водою і поставити на вогонь. Їх слід довести до кипіння і проварити від 5 до 10 хвилин, доки пригорілості не почнуть підніматися на поверхню. Потім каструлю потрібно звільнити від води з лимонами і протерти залишки, що пригоріли, губкою.

Як врятувати каструлю, що пригоріла. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Очищення водою, оцтом та харчовою содою

У каструлю залити склянку води і склянку оцту і довести до кипіння. Потім вимкнути вогонь та додати дві столові ложки соди. Після цього рідину слід злити і вимити каструлю губкою, що чистить. Якщо це не допомогло повністю очистити, слід додати більше соди і трохи води, щоб вийшла паста і залишити на пару хвилин. Після цього знову повторити процедуру із губкою.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як швидко відмити кришки від сковороди без хімії: універсальна суміш, яка має бути в арсеналі кожної господині.

Також наш портал інформував, температура у квартирі підскочить на кілька градусів: як збільшити продуктивність батарей, перевірені способи.

Крім того, ми писали, рятуємо улюблений одяг від слідів праски за допомогою цибулі та оцту: секретний лайфхак для господарок.