Різноманітність гребінців іноді вганяє в ступор, але найголовніше, щоб вони добре виконували свою функцію і не шкодили волоссю. Трихолог Лариса Пономаренко підказала, яку найкраще обрати для щоденного використання.

Гребінці діляться на кілька типів, так само як і волосся, тому обирати варто те, що індивідуально вам підходить. Звичайно, не варто купувати вироби поганої якості, які можуть лише травмувати волоски.

Жіноче волосся, фото klinikadovira

Метал

Ось такого матеріалу варто однозначно уникати, це "минулий вік", так би мовити. Навіть у професійному догляді металевих гребінців позбавляються, оскільки вони висушують і електризують волосся.

Дерево

Здавалося б, натуральний матеріал, адже зараз саме таким віддають перевагу, але гребінці з дерева теж можуть пошкодити волосся. Також вони доставляють дискомфорт тим, що їх слід набагато частіше міняти і стежити, щоб поверхня була відполірована, тому що зазубрини розсікатимуть волосяне полотно.

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Пластик

Найоптимальніший варіант із представлених. Гладкий пластик не рве і не намагнічує волосся, а ще воно дуже комфортне у догляді. Мити можна звичайним мильним розчином та обробляти антисептиком, а міняти приблизно раз на рік.

Догляд за волоссям, фото salonsecret

Нагадаємо, як помити волосся без шампуню: топ-5 натуральних продуктів, які вас виручать

Раніше ми писали про те, що зайві сантиметри "розтануть": який популярний овоч допоможе знайти фігуру мрії

Як повідомляв Знай.ua, користь і шкода від часнику: безліч корисних властивостей, але є свої мінуси