Згодом на сковороді неодмінно утворюється неприємний нагар, а причина очевидна - через регулярні процеси готування жир налипає і підгоряє на поверхні. Але не варто відразу хапатися за їдку побутову хімію, це питання можна вирішити більш щадним методом.
У багатьох з нас удома десь завалявся непотрібний шматочок господарського мила, який якраз і зробить всю роботу замість побутової хімії. Але весь секрет у способі його використання, він може здатися незвичайним.
Навіть товстий і старий шар нагару піде, якщо підсмажити господарське мило на сковороді.
Слід від цілого шматка відокремити маленький брусок і подрібнити за допомогою терки. Стружку, що вийшла, відправте на сковороду і влийте воду. Рідини багато не потрібно, але вона має покривати мило.
Увімкніть вогонь і зачекайте, коли мило перетвориться на однорідну масу і вимкніть плиту. На це піде близько 10 хвилин.
Коли миюча рідина охолоне, можна відтерти нагар. Він має відійти набагато легше.
"Бусифікація" під забороною, але підрозділи виснажені: кого пошлють на "нуль"
Сиділи без світла, а тепер ще й без газу: українців попередили про можливі обмеження
Чоловікам пропонують останній шанс: як вирішити проблеми з ТЦК віддалено
Пенсія на картку більше не прийде: кого терміново чекають в ПФУ
Щоб почистити зовнішню частину сковороди, потрібно натерти мило та пом'якшити стружку у теплій воді до отримання густої кашки. Вмішайте погашену столовим оцтом соду і нанесіть на зовнішню поверхню брудної сковороди. Через 15 хвилин нагар змийте щіткою або грубою губкою.
Нагадаємо, для здоров'я та краси: яка популярна крупа може покращити стан шкіри та волосся
Раніше ми писали про те, як не можна зберігати спеції: цих помилок допускаються майже всі
Як повідомляв Знай.ua, цей скарб корисних речовин: чому варто регулярно їсти морську капусту - на що впливає