Багато продуктів, які ми їмо щодня негативно впливають на зубну емаль і можуть провокувати карієс. Так, міжнародна група стоматологів встановила, що деякі овочі також шкодять зубам. Про це пише womanlife.
Багато хто ще з дитинства пам'ятає, що зуби псуються від шоколаду, але є й інші неочевидні продукти, які провокують виникнення карієсу.
Стоматологи провели дослідження, щоб дізнатися, які овочі та фрукти можуть негативно впливати на здоров'я ротової порожнини. Так було встановлено, що деякі з цих продуктів містять компоненти, які вступають у реакцію з кислотами в роті. Згодом вони провокують карієс та захворювання ясен.
З 29 листопада Київстар закриває старі тарифи: чого чекати абонентам
В Україні пенсії ставлять на "паузу": у ПФУ відповіли, чому люди залишаються без грошей
Перевірки ТЦК на вулиці: чи законна вимога показати телефон
Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію
Фахівці зазначають, що до списку овочів, у яких є агресивні кислоти, входять майже всі види кабачків, спаржа, болгарський перець, цукіні та щавель. Це не означає, що з цих продуктів слід відмовлятися. Щоб убезпечити зуби від негативного впливу кислот, слід ретельно полоскати ротову порожнину та чистити зуби після прийому такої їжі.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, звички, які слід змінити, щоб не нашкодити здоров'ю: більше рухайтеся та не забувайте про сніданки.
Також наш портал інформував, що "безпечна" норма алкоголю: лікар-нарколог розповіла, скільки можна випити, щоб не нашкодити здоров'ю.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, бадьорять не гірше за кофеїн: які продукти потрібно їсти вранці, щоб подолати втому і повернути енергію.