Дослідники з'ясували, які фрукти та овочі можуть стати ефективною профілактикою цукрового діабету. Які продукти не стануть зайвими у раціоні, розповідає інформаційний портал Study Finds.
Деякі фрукти та овочі містять пігменти, які можуть знизити ризик діабету, впливаючи на енергетичний обмін, мікробіот кишечника та запалення. Як показали дослідження, особливо ефективні продукти, що містять ацильований антоціан. До таких входять фіолетова картопля, редиска, фіолетова морква і червона капуста.
За словами дослідників, генотип рослини визначає, які антоціани воно містить. Так, у фіолетових овочах, особливо в картоплі, найбільше ацильованих антоціанів.
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
В той самий час чорниця і шовковиця містять неацильовані антоціани, які гірше освоюються організмом, але мають не менш корисні властивості. Зокрема, ці плоди позитивно впливають на кишечник, регулюють метаболізм глюкози та ліпідів, а це також відіграє важливу роль у зниженні ризику розвитку у людини цукрового діабету.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, які продукти не можна їсти в стані сп'яніння: улюблені закуски стають небезпечними для здоров'я.
Також наш портал інформував, що потрібно їсти, щоб отримувати гормони щастя: список нехитрих продуктів, щоб життя стало на радість.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, найефективніші продукти-антидепресанти: що потрібно їсти, щоб покращити натрій і мислити позитивно.