Картоплю часто називають "другим хлібом", адже вона займає вагоме місце в раціоні багатьох людей. Втім, овоч часто виключають із раціону ті, хто прагне схуднути, адже ньому багато крохмалю, який не найкраще позначається на фігурі. Насправді відмовлятися від картоплі не варто, адже її можна приготувати так, щоб розкрилися лише корисні властивості.
Рецептів приготування картоплі так багато, що можна експериментувати довго. Однак у більшості випадків готову страву не можна буде назвати еталоном здорової їжі. Втім, є способи, які розкриють лише найкращі властивості овочів.
За словами дієтологів, ідеальним варіантом приготування картоплі буде варіння або запікання в мундирі. Якщо це молода картопля, то варити і їсти її можна разом зі шкіркою. А ось шкірка старішого овочу — отруйна, тому її слід позбавлятися.
Дітей у школах оцінюватимуть по-новому: що зміниться
Житлова субсидія: як вона правильно рахується
Контроль за переказами посилено: навіть дрібні суми можуть призвести до блокування
"Нехай роблять з учителем після уроків": українці пропонують звільнити школярів від домашніх завдань
Зазначається, що правильно приготовлена картопля не буде зайвою навіть у меню людей, що худнуть. Овоч містить багато калію, вітаміну В6 та інших цінних мінералів.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, зривів під час дієти можна не боятися: як відбити потяг до солодкого за допомогою одного доступного продукту.
Також наш портал інформував, звички, які слід змінити, щоб не нашкодити здоров'ю: більше рухайтеся та не забувайте про сніданки.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, бадьорять не гірше за кофеїн: які продукти потрібно їсти вранці, щоб подолати втому і повернути енергію.