Про всі переваги та недоліки молочних продуктів розповіла лікар-дієтолог, терапевт Світлана Поворознюк. Також вона дала цінні рекомендації щодо того, в який час їх слід вживати.
Безумовно, молочка добре впливає на роботу організму, а користь в першу чергу полягає у вмісті поживних речовин у формі, що легко засвоюється. Кожен продукт із цієї категорії має свої властивості, але лікар попередила, що деяким людей вживання молочки лише нашкодить.
Незважаючи на те, що молочні продукти піднімають цукор у крові досить незначно, вони стимулюють сильну реакцію інсуліну. Але це питання викликає багато дискусій серед вчених та дієтологів.
"І кава з молоком навіть без цукру провокує постійні стрибки інсуліну", - стверджує лікар.
Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Нестача інсуліну тісно пов'язана з розвитком діабету, а надлишок провокує набір зайвої ваги, тому людям, які хочуть скинути зайві кілограми, потрібно їсти молочку в дуже помірних кількостях, а в деяких випадках зовсім виключити з раціону.
Лікар радить у першій половині дня вживати кефір, натуральний йогурт, сири. На сніданок можна з'їсти кисломолочний сир, але без меду та цукру, а з горіхами чи сухофруктами.
"Пам'ятайте, що кисломолочні продукти рекомендується вживати на сніданок і на обід, але не на вечерю", - підсумувала вона.
Нагадаємо, як легко позбутися неприємного нальоту в чашках
Раніше ми писали, як навчити дитину розпоряджатися грошима