У світі складно уявити, як можна виконувати елементарні побутові завдання, такі як миття посуду, без спеціальних засобів. Але всі знають, що така побутова хімія може негативно вплинути на здоров'я. Про це пише інформаційний портал greenpost.

Засоби для миття посуду містять солі перфтороктансульфонової кислоти, які мають властивість накопичуватися в організмі людини і можуть призвести до цілого ряду проблем зі здоров'ям. Зокрема, це порушення імунного та метаболічного характеру, підвищення рівня холестерину та навіть онкологічні захворювання.

Миття посуду. Фото: скрін youtube

Фахівцями було проведено не одне дослідження, яке показало, що засоби для миття посуду справді впливають на організм, зокрема можуть підірвати здоров'я печінки і навіть спровокувати рак цього важливого органу.

Миття посуду. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Жодних довгих дієт та виснажливого спорту: надійний спосіб схуднути до літа

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Звичайно, це не привід повністю відмовлятися від таких благ цивілізації, але користуватися ними краще за крайньої потреби. Найчастіше посуд краще мити натуральними засобами, зокрема із цим завданням непогано впорається звичайна харчова сода.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, милуватиметеся своїм відображенням: як прибрати наліт на сантехніці за допомогою підручних засобів, простіше не придумаєш.

Також наш портал інформував, температура у квартирі підскочить на кілька градусів: як збільшити продуктивність батарей, перевірені способи.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, альтернатива покупним "миючим": натуральні засоби, які змусять посуд блищати, навіть у холодній воді.