Кисломолочні продукти їсть багато хто, вони дійсно корисні і повинні входити до раціону, але далеко не всіх людей. Терапевт назвала тих, кому сир вкрай не бажано вживати, та назвала причини.
Сир дійсно унікальний завдяки своїм корисним властивостям. Це доступне джерело білка та кальцію, фосфору, вітаміну А, вітамінної групи В. З усіх кисломолочних продуктів лише сир має найменші обмеження щодо вживання у дитячому, а також у дієтичному та лікувальному харчуванні.
Проте терапевт Ганна Івашкевич впевнена, що деяким людям варто виключити його з раціону, щоби не нашкодити організму. Йдеться про тих, хто має такі захворювання та особливості:
- непереносимість лактози,
- хвороба нирок,
- гастрит,
- атеросклероз.
Тільки лікар може схвалити людям із зазначеними захворюваннями їсти сир. Також до цього продукту варто ставитися з обережністю тим, хто має зайву вагу. При високому відсотку жирності продукт засвоюється швидше – таким чином організмом швидше поглинаються калорії та жир. Цей момент слід враховувати людям, яким потрібно контролювати рівень холестерину та вагу.
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
Оплата комунальних послуг: що обов'язково потрібно перевіряти, щоб не втратити гроші
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Раніше ми писали про те, як безпечно видалити суперклей зі шкіри рук: на допомогу прийдуть прості засоби, які є у кожного
Як повідомляв Знай.ua, розкриються лише найкращі властивості: як правильно приготувати картоплю, щоб вона приносила користь
Також портал Знай.ua писав, все встигнути і при цьому не втомитися: господаркам розкрили секрети, які заощадять сили на збиранні