Кисломолочні продукти їсть багато хто, вони дійсно корисні і повинні входити до раціону, але далеко не всіх людей. Терапевт назвала тих, кому сир вкрай не бажано вживати, та назвала причини.

Сир дійсно унікальний завдяки своїм корисним властивостям. Це доступне джерело білка та кальцію, фосфору, вітаміну А, вітамінної групи В. З усіх кисломолочних продуктів лише сир має найменші обмеження щодо вживання у дитячому, а також у дієтичному та лікувальному харчуванні.

Сир, фото bigmir

Проте терапевт Ганна Івашкевич впевнена, що деяким людям варто виключити його з раціону, щоби не нашкодити організму. Йдеться про тих, хто має такі захворювання та особливості:

  • непереносимість лактози,
  • хвороба нирок,
  • гастрит,
  • атеросклероз.

Тільки лікар може схвалити людям із зазначеними захворюваннями їсти сир. Також до цього продукту варто ставитися з обережністю тим, хто має зайву вагу. При високому відсотку жирності продукт засвоюється швидше – таким чином організмом швидше поглинаються калорії та жир. Цей момент слід враховувати людям, яким потрібно контролювати рівень холестерину та вагу.

Популярні новини зараз

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Для ФОП вступили у дію нові правила

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Сніданок, фото depositphotos

Раніше ми писали про те, як безпечно видалити суперклей зі шкіри рук: на допомогу прийдуть прості засоби, які є у кожного

Як повідомляв Знай.ua, розкриються лише найкращі властивості: як правильно приготувати картоплю, щоб вона приносила користь

Також портал Знай.ua писав, все встигнути і при цьому не втомитися: господаркам розкрили секрети, які заощадять сили на збиранні