Попри те, що фольга захищає продукти від вологості та дозволяє довше зберегти їх свіжість та смак, не всі продукти можна зберігати таким чином.
Можливо ви вже помічали, що іноді продукти, які зберігаються у фользі, втрачають свій привабливий вигляд, покриваються плямами та виглядають неапетитно. То ж візьміть до уваги писок, який допоможе розібратися в цьому питанні більш ґрунтовно.
Які продукти не можна зберігати у фользі:
1. Томати та цитрусові. Не варто використовувати фольгу для зберігання продуктів, до складу яких входять кислоти. Зокрема, мова йде про цитрусові, а також страви з оцтом або томатним соусом.
2. Кислі продукти. Оскільки кислота взаємодіє з алюмінієм і руйнує фольгу, частинки металу проникають у їжу та змінюють її смак. На деяких продуктах ви можете помітити білясті плями – це алюмінієві солі. Вони хоча й не становлять небезпеки для організму людини, але такі продукти виглядають неапетитно.
Лелеки проти декомунізації: в українському селі відмовляються зносити радянський пам'ятник
"Це обов'язок": у ЗСУ закликали мобілізувати 90% чоловіків
В Україні посилять мобілізацію чоловіків віком від 50 років – названі умови
Салат-літо за 5 хвилин: рецепт з огірками та яйцями, який підкорив смакові рецептори (і серце теж)
3. Теплі продукти. Запам'ятайте це важливе правило, що ніколи не можна обгортати фольгою продукти, які не охолонули! У випадку, якщо проігнорувати це правило, є ризик потрапляння алюмінію в організм.
Нагадаємо, не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко і без втрат
Як повідомляв "Знай.ua", 5 найшкідливіших поєднань продуктів: можуть серйозно зашкодити організму
Також "Знай.ua" писав, впораєтеся за 1 секунду: як швидко очистити картоплю в мундирі