Деякі продукти зовсім не підходять на роль закуски до алкогольних напоїв, адже можуть суттєво погіршити стан на ранок після застілля та навіть серйозно підірвати здоров'я. Що не можна поєднувати зі спиртним, пише medicalanswers.
Дієтологи відзначають, що хоч мариновані огірки вважаються популярною закускою, але насправді вони не підходять. Ця страва збагачена оцтовою кислотою, консервантами, підсолоджувачами, які можуть негативно впливати на слизову оболонку шлунка. Закусивши огірками вранці можна прокинутися від хворобливих відчуттів у ділянці шлунка, що вкрай неприємний "бонус" до можливого похмілля.
Солодкі напої та алкоголь також небезпечний тандем. У складі обох напоїв багато цукру, що може порушити вуглеводний обмін. Поєднуючи дані напої, можна зіткнутися з проблемами з печінкою та підшлунковою залозою.
Нові правила бронювання від мобілізації: що зміниться з 1 грудня
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
В той самий час добрим варіантом для закуски можуть стати помідори. Експерти підкреслюють, що вони містять органічні кислоти, але водночас багаті на мінеральні солі, які допомагають виводити зайву рідину.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, корисна для кишечника, серця і мозку: названо смачну і доступну крупу, яка не стане зайвою в раціоні.
Також наш портал інформував інтервальне голодування: кому не варто навіть куштувати, щоб не нашкодити здоров'ю.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як позбутися небажаних "сусідів": рецепт від нутріциолога допоможе визначити і позбутися хвороб.