Білі речі є в гардеробі, багатьох людей, якщо не всі. Такий одяг вимагає особливого підходу і з часом втрачає свій білий вигляд. Відбілити речі можна, використовуючи спеціальну побутову хімію, втім, є й безпечніші засоби, які з великою ймовірністю знайдуться в кожному будинку. Про це пише pixelinform.

Відбілити речі можна бюджетно та ефективно, а головне безпечно, як для людини, так і для самого одягу. Розглянемо чотири найпростіші та найдієвіші способи.

Прання речей, фото takprosto

Борна кислота

Ідеально підійде для відбілювання бавовняних та синтетичних матеріалів. Спочатку потрібно приготувати розчин: на 2 літри теплої води пару ложок борної кислоти. У ньому потрібно вимочувати речі протягом 2 годин.

Господарське мило та сода

Прекрасно спрацює, якщо білі речі пожовтіли від часу. Застосовувати просто: змочити матеріал, намилити та додати у воду 2 столові ложки соди, а потім замочити на 2 години.

Популярні новини зараз

Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все

Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну

Показати ще

Плями на одязі, фото kloomba

Гірчиця

Дві столові ложки гірчиці розводимо у 2 літрах гарячої води. Речі в цьому розчині слід вимочувати протягом 12 годин, а потім прополоскати та випрати в ручну або пральну машинку. Даний спосіб підійде для плям, що в'їлися.

Перекис

Потрібно взяти по 2 столові ложки перекису водню, нашатирю та харчової соди на 2 літри води. У розчині замочити речі на 3 години, а потім випрати. Цей метод не допоможе зі стійкими плямами, а лише допоможе вибілити речі.

Раніше портал Знай повідомляв, як відмити дзеркало до блиску, не купуючи дорогої хімії: потрібні кошти знайдуться на кухні у будь-якої господині.

Також наш портал інформував, не поспішайте купувати нову: як врятувати каструлю, що пригоріла, бюджетні та ефективні способи.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, рятуємо улюблений одяг від слідів праски за допомогою цибулі та оцту: секретний лайфхак для господарок.