Високий кров'яний тиск – поширена проблема, яка може стати причиною розвитку несприятливих наслідків та тяжких ускладнень. Існує безліч препаратів, які здатні його стабілізувати, але крім них також є харчові помічники.
Дієтологи склали список спецій, які можна додавати в їжу при високому тиску. Вони є практично у кожного на кухні.
Куркума
Вона має яскравий і своєрідний аромат, а ще славиться своїми протизапальними властивостями. Також вона позитивно впливає на артеріальний тиск. Додавати її можна в картоплю, наприклад, а поєднувати з чорним перцем для кращої засвоюваності.
Молотий часник
Часник загалом добре впливає на імунітет. Його вживання навіть у сухому, а не свіжому вигляді, здатне знизити тиск та покращити загальний стан. Однак варто додавати часник у їжу в помірних кількостях.
Пенсіонери отримають непогану доплату, але не просто так: які умови
Сиділи без світла, а тепер ще й без газу: українців попередили про можливі обмеження
Заплатите за всіх сусідів: "Київводоканал" терміново попередив споживачів
Пенсія на картку більше не прийде: кого терміново чекають в ПФУ
Копчена паприка
Ще одна чудодійна спеція, яку багато хто недооцінює, насправді. Паприка відмінно поєднується з різними стравами, при цьому настільки прикрашає їхній смак, що ніяка сіль та консерванти не знадобляться. Також вона регулює рівень цукру та бореться із запаленням.
Нагадаємо, як уникнути появи плям на зубах після кави та червоного вина
Раніше ми писали про те, як швидко та ефективно очистити кухонну дошку