Як виявилося, популярне соняшникове насіння, яке подобається комусь через свій смак, а хтось гризе його, щоб заспокоїтися, може бути шкідливим.

На думку лікарів-ендокринологів звичка їсти насіння, особливо у великій кількості, може завдати серйозної шкоди здоров'ю. Відзначається, що у соняшникового насіння досить багато шкідливих властивостей.

Передусім відзначається велика кількість жирних кислот, причому переважають омега-6, які у великій кількості можуть посилювати запалення в організмі. Крім того, соняшникове насіння дуже калорійне, адже містить близько 600 ккал на 100 г.

Соняшник, скріншот з відео

То ж слід врахувати цю деталь, адже соняшниковим насінням дуже легко захопитися і з'їсти багато. Цей продукт також провокує апетит. І у випадку, якщо ви не з'їсте насіння стільки, щоб заповнити шлунок, то доведеться "наздогнати" іншою їжею, відзначають лікарі.

Популярні новини зараз

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Крім того, слід врахувати, що смажене соняшникове насіння є джерелом кінцевих продуктів глікування, що є одним з головних факторів старіння. Але на цьому негативний вплив не закінчується, адже ця звичка також сильно псує зуби.

Фахівці також попереджують, що куплене з рук соняшникове насіння може містити яйця паразитів і стати джерелом зараження. То ж якщо без цього продукту ніяк не обійтися ніяк, краще купувати сире насіння, ретельно його мити, а потім підсушувати в духовці або мікрохвильовій печі.

соняшникове поле, фото з вільних джерел

Нагадаємо, не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко і без втрат

Як повідомляв "Знай.ua", 5 найшкідливіших поєднань продуктів: можуть серйозно зашкодити організму

Також "Знай.ua" писав, впораєтеся за 1 секунду: як швидко очистити картоплю в мундирі