Імунна система є своєрідним щитом організму, що допомагає захищатися від вірусів та бактерій. Щоб менше хворіти, дуже важливо правильно харчуватися і тим самим підтримувати імунітет. Який популярний овоч має бути в раціоні, особливо в період сезонних захворювань, повідомляє medicalanswers.

Помідори містять багато антиоксидантів та дуже корисні для всього організму. Також у них є лікопін, який захищає організм від дії вільних радикалів, які можуть спричинити захворювання серцево-судинної системи, а також онкологічні захворювання. Крім того, цей антиоксидант активує захисні клітини імунітету.

Помідори. Фото: скриншот Youtube

Крім того, помідори дуже позитивно впливають на здоров'я шкіри, волосся та очей, адже мають унікальний склад. Вони багаті на вітамін С, бета-каротин та харчові волокна.

Помідори, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Незважаючи на безліч корисних властивостей, помідори не рекомендується вживати деяким категоріям людей, зокрема тим, хто страждає від запальних захворювань шлунково-кишкового тракту. Також буває індивідуальна нестерпність томатів.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, які продукти не можна їсти у стані сп'яніння: улюблені закуски стають небезпечними для здоров'я.

Також наш портал інформував, що потрібно їсти, щоб отримувати гормони щастя: список нехитрих продуктів, щоб життя стало на радість.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не лише алкоголь: які напої погано впливають на роботу печінки – варто відмовитись, щоб не ризикувати.