Догляд за газовою плитою — не найпростіша справа, адже на ній щодня готується їжа і від забруднень ніяк не врятуватися, зокрема, сильно страждають конфорки. Втім, це завдання можна суттєво спростити і допоможе в цьому копійчаний і простий засіб, який можна зробити своїми руками. Про це пише pixelinform.

Брудні конфорки на газовій плиті - це, як мінімум, негарно візуально, тому важливо регулярно очищати їх від жиру та нагару. Заняття це не просто і приємне, втім, його можна спростити в рази і допоможуть у цьому підручні засоби, а саме харчова сода та оцет.

Газова плита. Фото: скрін youtube

Насамперед змішуємо оцет і соду у співвідношенні 1:1 і переливаємо розчин, що вийшов, в пляшку з розпилювачем. Потім рясно обробляємо ним конфорки та залишаємо на 20 хвилин.

Наступний крок: взяти соду і додати зовсім небагато води, щоб вийшла своєрідна паста та обробити нею жирний наліт. Якщо конфорки в дуже занедбаному стані, то можна замочити їх у гарячій воді, додавши миючий засіб.

Популярні новини зараз

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Догляд за газовою плитою. Фото: скрін youtube

Який би спосіб ви не вибрали, чекаємо 20 хвилин і приступаємо до очищення конфорок. Завдяки попереднім крокам відмити їх буде набагато простіше і не доведеться докладати багато зусиль.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, секретний лайфхак для прання, про який знають одиниці: лише один компонент зробить речі м'якшими і видаляє будь-які плями.

Також наш портал інформував, засяє, наче тільки з магазину: як своїми руками зробити ефективний засіб для миття скляного посуду.

Крім того, ми писали, прибрати запахи та винищити бактерії: як швидко та ефективно очистити кухонну дошку.