Практично всі стикалися з проблемою, як очистити сковороду від нагару, який з'являється з часом.

Знайти рішення не так складно, як здається. Є кілька ефективних способів, які можуть вам допомогти. Для їх застосування не потрібні складні засоби або інструменти. Зараз ми розберемося виключно з чавунною сковородою.

Сковорода, що пригоріла. Фото: скрін youtube

Насамперед, перед очищенням сковорідки краще її замочити. Для цього заповніть велику тазу гарячою водою і додайте кілька крапель миття посуду, потім покладіть сковороду у воду на 30 хвилин. Такий захід допоможе зробити нагар менш міцним та легше очистити.

Не забудьте врахувати матеріал, з якого виготовлено сковороду, перед застосуванням способу. Наприклад, для чавунних сковорідок можна використовувати сильні засоби, а для сковорідок з антипригарним покриттям слід дотримуватись акуратнішого підходу.

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Як очистити чавунну сковороду безпечним та ефективним способом? Один із них – використання жорсткої щітки або алюмінієвої губки. Однак є менш "агресивні" варіанти. Перший спосіб полягає в тому, щоб використовувати харчову соду та оцет. Для цього на суху поверхню сковороди насипте соду тонким шаром, потім налийте трохи оцту. Після цього кошти вступлять у хімічну реакцію і почнуть пінитися. Залишіть суміш на 30-60 хвилин, щоб нагар розм'якшився, а потім видаліть забруднення жорсткою губкою або щіткою. Наступним кроком буде вимивання посуду під проточною водою за допомогою посуду.

Як почистити сковороду. Фото: скрін youtube

Другий спосіб включає використання мила, соди і канцелярського клею. Щоб очистити сковороду зовні та всередині, потрібно покласти її у велику каструлю або металевий таз, повністю залити водою і поставити на плиту. Додати у воду шматок господарського мила, подрібненого на тертці, 0,5 кг харчової соди та 200 г канцелярського клею.

Залишається тільки включити плиту, розмішати інгредієнти та кип'ятити склад, поки нагар не відходитиме від сковорідки.

Нагадаємо, спростить завдання в рази: цікавий лайфхак для очищення конфорок газової плити

Як повідомляв "Знай.uа", як відмити витяжку від бруду та жиру без покупної хімії: простий і дієвий спосіб, який оцінить кожна господиня

Знай.uа писав, як позбутися цвілі без хімії, але так само ефективно: альтернативний засіб з того, що знайдеться у кожного