Весна може подарувати не лише тепло та натхнення, а також нежить, чхання та сльози. Це відчувають алергіки, коли все довкола починає цвісти. Зазвичай, у таких випадках допомагають препарати, які призначають лікарі, але неприємні симптоми можна полегшити і без цього.

Під час того, як організм реагує на різні алергени, люди відчувають цілий "букет" симптомів, які іноді терпіти просто неможливо. Навесні все це загострюється, коли цвітуть дерева, трави та у повітрі утворюється величезна кількість пилку.

алергени, фото Pxhere

Ось такі симптоми з'являються у алергіків:

  • нежить;
  • набряк слизової носа;
  • сльозотеча, припухлість очей;
  • посилене чхання;
  • кашель, хрипи;
  • різь в очах, свербіж в очах.

Звісно, ​​у такі моменти без ліків не обійтися, але допомогти собі можна й іншими способами. Спершу озброїться захисними масками для обличчя, а також обирайте для прогулянки той час, коли в повітрі витає менше пилку і немає вітру.

Популярні новини зараз

"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Показати ще

Ще рекомендується тримати вікна та двері щільно зачиненими. Не завадить очищувач повітря, який полегшить алергічний стан вдома. Якщо ви живете з тваринами, не випускайте їх надто часто на вулицю, адже вони можуть збирати пилок на своїй шерсті.

Хвороба. Фото: скрін youtube

Також слід частіше провітрювати приміщення та робити вологе прибирання. Після вулиці промивайте ніс і прополіскуйте горло сольовим розчином, частіше міняйте одяг.

Матеріали характеру новин не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед ухваленням рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.