Невід'ємною частиною особистої гігієни є чищення зубів. У цій справі є багато нюансів. Насамперед важлива регулярність, а також вибір пасти та щітки. Людям доступний широкий вибір цих пристроїв, але серед такого розмаїття складно розібратися, що підійде найкраще.

Люди можуть зіткнутися із проблемами саме через вибір поганої щітки. У такому питанні краще довіритися лікареві, але стандартні норми і характеристики цих виробів все ж таки є.

чищення зубів

Останніми роками стали популярні електричні щітки. Але їх не рекомендується використовувати тим, хто має багато пломб, зубних протезів, кардіостимулятора, клиноподібних дефектів, а також серйозних захворювань ясен. У такому разі є ризик ушкоджень.

З класичною щіткою теж не все так просто. Наприклад, виріб з м'якою щетиною погано очищає від нальоту і може призвести до розвитку карієсу, а жорстка ушкоджує ясна.

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

зубна щітка, фото Pxhere

Враховуйте, що при звичайній щітці потрібно самостійно регулювати ступінь тиску, а з електричними більше мороки. Але ці щітки погано очищають міжзубні простори, тому знадобляться інші пристосування - нитки та інше.

Також є відмінності в ціні. Звичайні слід змінювати не рідше ніж раз на три місяці, але коштують вони дешевше, електричні приблизно в цей же термін. У них є спеціальні змінні насадки, які обійдуться дорожче. Краще відштовхуватися від своїх фінансових можливостей, а також проконсультуватися з лікарем.

Нагадаємо, забудете, що таке безсоння: лікар склала список продуктів із вмістом мелатоніну

Раніше ми писали про те, що простий спосіб, щоб забути про жовті плями на ванні: так ви ще не пробували