Як відомо, зараз багато парафіян дотримуються Великого посту, який триватиме до 15 квітня. У мережі розповіли про традиційні українські страви, які стануть у нагоді всім тим, хто постить.

Таким чином повідомляється, що у багатьох є свої унікальні рецепти, що передаються з поколінь до покоління.

Наприклад, бурякова ікра. Цей продукт є базовим, зокрема, у холодну пору року. Свіжі овочі ще не ростуть, а буряк завжди є в запасі.

Буряк, фото: скріншот з відео

Приготувати бурякову ікру дуже просто: знадобиться 1 морква, 1 буряк, 1 цибулина, 3 середні зубчики часнику, та столова ложка томатної пасти.

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Буряк та моркву слід протерти на великій тертці. Нарізану цибулю змішати з томатною пастою, сіллю та перцем, і додати туди натерті головні інгредієнти.

Подавати цю страву потрібно холодною.

Звичайно, яке пісне застілля без квашеної капусти. Це ідеальна страва, яку люблять практично в кожній родині. Приготувати також дуже просто.

Квашена капуста, фото: скріншот з відео

Потрібно взяти капусту, дрібно порізати, засипати сіллю і утрамбувати в бочку так, щоб з'явився сік. Періодично протягом тижня потрібно помішувати, і якщо не гірчатиме, тоді відносите в холодне місце. Через деякий час можна приступати до трапези.

Не варто забувати про головну українську страву – борщ, але пісний. Замість м'яса можна використовувати гриби, чорнослив і навіть гречку.

Вам знадобиться для приготування 1 середній буряк, квашена капуста, сушені гриби, цибулина, морква, підлога томату та столова ложка борошна. Сіль, лавровий лист та зелень за смаком.

Борщ, фото: скріншот з відео

Слід окремо протушкувати квашену капусту, моркву, цибулю та буряк. Їх можна при готуванні трохи залити бульйоном із відварених сухих грибів. Гриби подрібнити та додати в овочеву суміш.

Додати томатну пасту і трохи спецій, після чого варіть ще приблизно 30 хвилин.

З солодощів можна вживати не все. Але, не варто засмучуватися, якщо корисна альтернатива улюбленим шоколадкам – мед, сухофрукти, горіхи. З усього цього можна зробити корисні енергетичні батончики.

Як напій можна взяти узвар - він завжди був популярним напоєм серед українців. Зокрема через свої поживні властивості.

Узвар, фото: скріншот з відео

Готують узвар на воді із сухофруктами, тут ви можете додавати ті, що є в наявності: сушені яблука або груші, чорнослив, шипшина, сушені ягоди.

Нагадаємо про важливі правила Великого посту: як підготувати тіло та душу до Великодня у 2023 році.

Раніше ми повідомляли про три дні вихідних на Великдень: українці дізналися, скільки вони відпочиватимуть у світле свято.