Картоплю садять на глибину 8-10 см, водночас грядки слід розташовувати з півночі на південь, за схемою посадки – 70 см між рядками та 20 см між картоплинками в рядку.

Зрозуміти, чи можна садити картоплю, можна за температурою ґрунту. Кидати овочі у сиру, вологу та холодну землю не має сенсу.

Картопля. Фото: скриншот з відео

Зазвичай посадкові роботи починаються, коли земля нагріється до + 6-8°C на глибині не менш ніж 10 см. Також стежте за погодою, після посадки картоплі вже не має бути заморозків.

Під час саджання картоплі, температура повітря повинна бути стабільною (близько +15°C). Для прискорення росту рослин досвідчені городники звертають увагу також на місячний календар. За ним, коренеплоди варто саджати у землю на спадний місяць.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Показати ще

Картопля. Фото: скриншот з відео

Сприятливі числа для висадки картоплі за місячним календарем у 2023 році:

  • Квітень – 1-5, 8-11, 28-30.
  • Травень – 7,9, 10, 13, 14, 18.

До речі, перевірити, чи готовий ґрунт до посадки картоплі можна дуже просто:

  1. Візьміть грудку землі й киньте її.
  2. Якщо грудка розсиплеться на дрібні крихти та пішов пил – потрібно садити картоплю якомога швидше.
  3. Якщо грудка прилипла до землі, то вологи ще забагато, треба почекати поки земля просохне.
  4. У випадку, якщо земля розпалася на кілька великих частин – це найкращий час садити картоплю.

Картопля. Фото: скриншот з відео

Нагадаємо, ми писали, як "вмостити" розсаду помідора в землю за місячним календарем городника: сприятливі дати.

Як повідомляв "Знай.ua", що потрібно зробити з полуницею навесні, щоб отримати гарний урожай влітку: головні правила догляду.

Також "Знай.ua" інформував, ніколи не робіть пікірування для цих культур: секрети дачника, які збережуть урожай.