Трав'яні чаї масово використовуються в сучасному світі, а для деяких людей вони навіть є основними ліками від низки хвороб. Але не варто думати, що вони стовідсотково корисні, адже в деяких випадках трави приховують справжню небезпеку для здоров'я.

Фітотерапія є найдавнішим методом лікування різних захворювань, а використовуються для цього всілякі трави, які зараз можна купити у вільному доступі або навіть зібрати самостійно.

Лікарські трави, фото doktormom

Кожен може знайти трав'яний чай на свій смак, так що багато хто п'є їх на регулярній основі. Також у таких напоях немає кофеїну, на відміну від звичайного чаю, тож людям із відповідними протипоказаннями їх можна пити. Однак вони тонізують і можуть дарувати почуття бадьорості чи навпаки, заспокоювати. Загалом переваг чимало.

але варто попередити, що трави можуть серйозно нашкодити здоров'ю, як і інші продукти, а ще вони мають низку протипоказань. Перш ніж приймати їх регулярно і у великих кількостях, необхідно звернутися до лікаря, а також здати аналізи.

Популярні новини зараз

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Показати ще

Чай, фото: Знай.ua

Деякі види трав агресивно впливають на шлунок, можуть знижувати чи підвищувати кислотність. Людям з хронічними захворюваннями однозначно варто бути обережнішими і проконсультуватися з фахівцями.

Нагадаємо, навіщо господині ставлять соду в духовку: корисний лайфхак, який з легкістю вирішить побутове питання

Раніше ми писали про те, що селера, щавель, базилік та інші: як поєднувати весняну зелень із продуктами

Як повідомляв Знай.ua, що робити з яйцями не першої свіжості: несподіване застосування