Ми звикли, що у формах можна заморожувати лише лід, але їх застосування набагато ширше. Існує дуже багато варіантів, які виявляться дуже корисними у кулінарії.

Маленькі заморозки особливо сподобаються тим, у кого зазвичай не вистачає часу або хто хоче заощадити цей цінний ресурс. У формах також можна зробити косметичний лід для догляду за шкірою, але ці варіанти стосуються саме кулінарії та їжі в цілому.

Морозилка, фото apostrophe

Кава

У літню спеку люди часто віддають перевагу холодній каві, адже вона освіжає. Але цей напій можна приготувати заздалегідь, щоб ласувати їм у будь-який час. Зваріть улюблену каву, додайте вершки чи молоко, потім розлийте формами і відправте в морозилку.

Олія та трави

Зелень можна не лише засушити, та й заморозити. Наріжте те, що ви любите, змішайте з оливковою олією та залийте у форми. Зберігатися така заготівля може дуже довго, а користі - маса.

Популярні новини зараз

Нові виплати для пенсіонерів: кому додатково нарахують до 3000 грн

Припинення відстрочок від мобілізації: перевірте "Резерв+" після цієї дати

Україну охопив спалах небезпечної хвороби: лише у столиці – понад 150 заражених

Салат-літо за 5 хвилин: рецепт з огірками та яйцями, який підкорив смакові рецептори (і серце теж)

Показати ще

Заморозка трав та олії у формах, фото smak

Соус

Дуже зручний спосіб, який заощаджує час і зберігає приготований соус надовго. У будь-який час можна дістати кубик з морозилки і додати до салату, м'яса і так далі.

Вино

Вино часто використовується приготування різних блюд. Це зручно, адже тоді не потрібно відкривати нову пляшку, оскільки такої кількості може бути багато. До вина можна додати ще шматочки цитрусів або ягід, використовувати для прохолодних напоїв і коктейлів.

Заморожування вина у формах, фото smak

Нагадаємо, як ефективно видалити жирну пляму з одягу: всього за 5 хвилин і без прання

Раніше ми писали про те, що в кухні завжди пануватиме приємний запах: проста, але дуже ефективна хитрість, яку оцінить кожна господиня