Кожному з нас важливо стежити за своєю гігієною, а також тим, які засоби ми використовуємо для цього. Наприклад, мочалки для душу. Їх потрібно регулярно міняти, а від деяких зовсім відмовитись. У протилежному випадку це може не на жарт вдарити по здоров'ю.

Дерматолог, доктор медичних наук Мелісса Піліанг зазначила, що мочалки мають безліч тріщин і пори, а при їх використанні омертвілі клітини шкіри наче застрягають там. У такий спосіб і розвиваються бактерії.

Мочалка для душа, кадр из видео

"Ви використовуєте їх у вологому середовищі, а потім залишаєте в душі, де теж постійно вологе середовище. Вони ніколи повністю не висихають, тому мочалка - чудове середовище для розмноження бактерій", - додала вона.

Грибок може спричинити шкірні інфекції, тому дуже важливо стежити за станом губки та регулярно її міняти. За рекомендаціями робити це потрібно раз на півроку.

Популярні новини зараз

У пенсіонерів заберуть 20% пенсії: ПФУ попередив про утримання із виплат

Українцям виплатять щорічну допомогу: як отримати 3000 гривень

Примусова мобілізація 18-річних: доброволець пояснив, чому треба знизити призовний вік

Ухилянтів дістануть у власних домівках: що почали робити ТЦК

Показати ще

Також актуальне питання в тому, з якого матеріалу краще купити мочалку. Часто користуються махровими, але при контакті з водою бавовна руйнується, а шкіра може навіть пошкодитися через таку тканину. Більше того, таку мочалку складно очистити, оскільки чистиці шкіри залишаються у волокнах.

Душ, вмивання: фото vazhnoznat

Ще є мочалки із синтетичних матеріалів, вони стійкі до плям і не мнуться. Також такий матеріал не вбирає воду і не регулює температуру, через що також можуть розвинутися бактерії.

У бамбукових мочалок є недоліки. Вони жорсткіші за інші, тому можуть пошкодити шкіру, проте її можна прати і обробляти від мікробів.

Нагадаємо, кришки від сковорідок та каструль заблищать як нові: хитрий "трюк", який оцінить кожна господиня

Раніше ми писали про те, що жодної хімії і мінімум зусиль: як за лічені хвилини відмити навіть саму запущену мікрохвильову піч