Дуже важливо, щоб ножі в будинку були добре заточені, адже без цього ні м'ясо не можна обробити, ні овочі нарізати рівними слайсами. Цей інструмент завжди має бути в ідеальному стані. Але якщо у вас немає спеціального точила для ножів, з цим завданням легко впораються підручні предмети.

Деякі способи наточити ножі можуть здивувати, але вони дійсно працюють. Це не забере багато часу, а лезо буде ідеально заточеним, без сколів.

Кухонний ніж. Фото: скрін youtube

Перший спосіб - використання порцелянового посуду. На звороті тарілки або чашки на дні знаходиться тверда біла смуга. Проведіть по ній ножем декілька разів, а потім обов'язково промийте проточною водою, щоб не залишилося пилу і вона не потрапила в їжу.

Варто зазначити, промивати ножі потрібно виключно під холодною водою. Чим вища температура, тим швидше протікає реакція, що призводить до затупленню вістря ножа.

Популярні новини зараз

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Скрін, відео YouTube нарізка

Заточити ножі також можна за допомогою пилочки для нігтів. Розмістіть її на твердій поверхні і проведіть лезом ножа по пилці, це потрібно повторити кілька разів.

На природі з цим завданням допоможе впоратися звичайний камінь, але гладкий. Техніка та ж - проведіть по ньому лезом, а потім промийте. Ще можна взяти два камені, затиснути між ними лезо ножа та силою протягнути ніж.

Нагадаємо, можуть зіпсувати весь день: медики назвали продукти, які небезпечно їсти на голодний шлунок

Раніше ми писали про те, що знадобиться всього лише сірникову коробку: найпростіший спосіб почистити праску навіть від самого застарілого нагару