Зазвичай яйця на Великдень рекомендують фарбувати у четвер, але коли весь тиждень працюєш, то не дуже хочеться робити це втомленим після роботи.

Саме тому багато воліють займатися крашанками в суботу, перед Великоднем. Якщо ви серед цих людей, то можливо це і на краще ми пропонуємо вам дуже незвичайні, але, головне, дієві способи для фарбування яєць на Великдень-2023.

Крашанки у вині, фото: Знай.ua

Традиція фарбувати яйця на Великдень — одна з найдавніших і найприємніших. Адже зробити своїми руками таку красу – це надихнутися настроєм свята та подарувати його своїм рідним.

Якщо ви ще не придумали, як прикрасити крашанки, можете скористатися одним із наведених нижче способів.

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Вам знадобиться: нитки, яйця, капронові панчохи, лушпиння цибулі, велика каструля, листочки різних рослин, можна використовувати кріп, петрушку, пір'я зеленої цибулі, листи свійських рослин, навіть маленькі пір'їнки птахів.

Традиційний спосіб

Потрібно багато лушпиння цибулі. Близько 3 кг цибулі необхідно почистити, залити червоно-оранжеве лушпиння водою, довести до кипіння. Вийде насичений розчин. Загорнуті яйця потрібно помістити на дно каструлі, під лушпиння. Через 10 хвилин яйця можна виймати, вони зваряться, а малюнок віддруковується належним чином.

крашанки, фото: takprosto

Як загорнути яйця? Елементарно прикладаємо до яйця рослинку, потім поміщаємо яйце в панчоху, туго замотуємо ниткою. Хвостик зазвичай відрізають.

крашанки, фото: takprosto

Для гарних малюнків можна використовувати листочки базиліка, можна навіть хвою. Простір для експериментів!

крашанки, фото: takprosto

Витончене мереживо

Щоб так прикрасити яйце, потрібно обернути його шматочком мереживної тканини та закріпити резинкою. Далі окунути яйце в барвник. Вибирайте насичений колір, щоб візерунок був добре видно на його фоні.

крашанки, фото: takprosto

Вінтаж

Такого результату можна досягти, використовуючи техніку декупаж. Для цього потрібні серветки з дрібним малюнком та клейстер (2 ч.л. крохмалю змішати з 50 мл води). Можна як клею використовувати суміш білка і клею ПВА.

Забери верхній шар серветки, виріж зображення. Акуратно нанеси пензликом клейстер на місце, де розміститься малюнок. Вирізану картинку приклади до яйця, проведи по ній пензликом, змоченим у клеї. Намагайся розгладити складки та прибрати бульбашки повітря. Залиш яйця висихати, потім закріпи результат ще одним шаром клею.

крашанки, фото: takprosto

Лаконічні смуги

Нехитрий спосіб, але ефект приголомшливий. Просто оберніть яйце смужками тканини (або надягніть гумки) і зануріть у барвник.

крашанки, фото: takprosto

Кольорова мозаїка

Цікавою прикрасою може послужити сама шкаралупа. Пофарбуй її та наклей на поверхню яєць за допомогою клею ПВА.

крашанки, фото: takprosto

Нагадаємо про ніжну шоколадну паску з сиру без яєць та духовки: ідеальний рецепт на Великдень-2023.