До сезону полуниці залишилося вже зовсім недовго, а хто ж не любить насолодитися соковитою та солодкою літньою ягодою, яка багата на вітаміни та мінерали. Втім, не всім варто захоплюватися полуницею, адже вона може спровокувати низку проблем з організмом. Про це пише дієтолог Світлана Фус у Facebook.

Вкрай обережно споживати полуницю або зовсім виключити її з раціону, слід людям, схильним до алергенів, адже дана ягода є одним з таких продуктів. Також ягода не рекомендується маленьким дітям та вагітним жінкам.

Полуниця, скрін, відео YouTube

У складі полуниці є кислоти, що несприятливо впливають на слизову оболонку шлунка, тому від ягоди краще відмовитися людям з виразкою або гастритом. У разі хвороб суглобів також краще не їсти полуницю, адже вона може посилити подагричні болі.

Полуниця, скріншот із відео

Популярні новини зараз

Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Показати ще

Незважаючи на всі протипоказання полуниці, дуже корисна ягода. Вона багата на каротин, фолієву кислоту, клітковину, пектини та мінерали. Вітаміну С у ній може бути навіть більше, ніж у апельсині. Також у ягоді мало калорій, тому вона може стати чудовим десертом для людей, що худнуть - на 100 грамів всього 40 калорій.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що запобігає звуженню судин і зміцнює імунітет: названо найкорисніший чай.

Також наш портал інформував, провокують утворення каменів у нирках: які популярні продукти можуть відправити на лікарняне ліжко.

Крім того, ми писали, удар по шлунку та серцю: який популярний молочний продукт може завдати непоправної шкоди організму.