Затхлий запах на одязі може виникнути з різних причин. Це неминуче, якщо ви погано висушили або після прасування одразу прибрали речі в шафу, а також через зберігання поряд з брудним одягом або в непровітрюваному місці.

Щоб запобігти появі цієї проблеми, потрібно ретельно стежити за своїм гардеробом. Але якщо це вже сталося, не поспішайте засмучуватися, є декілька способів для ефективного усунення запаху.

Жіночий гардероб, фото freepik

Господарське мило. Для цього слід намочити водою одяг та обробити її милом з вивороту. Вона так повинна постояти півгодини, після чого йде прання в машинці звичайним способом.

Оцет та сода. Необхідно наповнити великий таз теплою водою, додати 100-150 мл оцту і помістити в нього брудний одяг. Залишаємо на пару годин і стираємо в машинці з декількома ложками соди.

Популярні новини зараз

Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень

Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році

"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації

Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу

Показати ще

Сода, оцет, фото з відкритих джерел

Сіль. Потрібно розчинити дві столові ложки соди у склянці теплої води та отриманим розчином змочити одяг. Залишаємо на 1-2 години, стираємо і сушимо, бажано на свіжому повітрі.

А ось усунути запах плісняви ​​з одягу можна за цією інструкцією:

  1. Помістіть річ у пральну машину, додайте порошок.
  2. Додайте у воду соду або оцет. Коли машина наповниться, влийте склянку цього розчину або заповніть відсік.
  3. Повісьте одяг сушитися в місці, що добре провітрюється.

Речі після прання, фото wday

Раніше ми писали про те, навіщо господині замочують білі сорочки у солоній воді: лайфхак вирішить популярну проблему

Як повідомляв Знай.ua, їсти їх точно не захочеться: які продукти не можна заморожувати - втратять смак та корисні властивості

Також портал Знай.ua писав, що про це багато хто навіть не здогадувався: як ще можна використовувати часник - кулінарії не стосується