Редиска має безліч корисних властивостей, які не перерахувати на пальцях, але є досить небезпечним продуктом для деяких груп людей. Кому небезпечно споживати редис, повідомляє портал toneto.
Свіжа редиска – справжня криниця вітамінів, яких багатьом не вистачає на початку весни. Також у ньому багато рослинної клітковини, ефірних олій, вітамінів групи B та РР, а також мікроелементів, необхідних організму.
Вважається, що редиска здатна зміцнити імунітет і корисна при вірусних або простудних захворюваннях і кашлі. Вітаміни групи В нормалізують роботу головного мозку, тому редис корисний і для нервової системи. Також продукт допомагає контролювати тиск і корисний при надмірній вазі, адже сприяє покращенню обміну холестерину.
Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення
Підлітки понівечили жінку і скинули її зі скелі: найстаршого злочинця стратили за допомогою тортур
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Чим небезпечна редиска і кому протипоказана
Незважаючи на всі позитивні властивості, редис може бути і небезпечним для організму. Наприклад, через насиченість ефірними оліями, вона може дратувати слизову або погіршити травлення. В окремих випадках може бути індивідуальна непереносимість редиски, тому важливо контролювати, як організм реагує на продукт.
Вкрай не рекомендується їсти редиску при загостренні захворювань печінки, ШКТ та підшлункової залози.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше портал Знай повідомляв, знайдуться в кожному холодильнику: які продукти можуть спричинити різкі стрибки тиску.
Також наш портал інформував, коли дітям можна давати шоколад та какао: педіатр розповів, чи безпечні ці продукти для здоров'я.
Крім того, ми писали, як знизити ризик захворювань серця: допоможе лише одна елементарна вправа.