Сало – улюблений продукт українців, який не лише дуже смачний, а й корисний. Втім, щоб отримати з нього тільки користь і не нашкодити організму, потрібно знати деякі нюанси. Про це повідомила терапевт та дієтолог Аліна Іванова у соцмережі Instagram.
Сало має як корисні властивості, і негативні. У ньому міститься багато насичених жирів, тому не варто вживати його у великих кількостях, оскільки є ризик зашкодити здоров'ю.
В той самий час у салі багато важливих мікроелементів, а також є жиророзчинні вітаміни, такі як А, Е, Д і К. Отже, продукт у розумних кількостях може принести користь організму.
Дієтолог підкреслює, що сало містить лецитин, тому сприятливо впливає на судини та клітинні мембрани. Також у ньому є омега-3 поліненасичені жирні кислоти, які сприяють утворенню оболонок навколо нейронів та прибирають запальні процеси.
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Для отримання максимальної користі для організму сало слід їсти вранці або в обід. При цьому краще вибирати проморожений продукт, але в жодному разі не смажений. У день рекомендується з'їдати близько 30-40 г сала.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, молода шкіра, густе волосся та чудова пам'ять: чому потрібно вживати цей вітамін.
Також наш портал інформував, лише одна вправа швидко підготує ваше тіло до літа: жирок з живота втече миттєво.
Крім того, ми писали список корисних продуктів, які додадуть вам зайвих кг при схудненні: придивіться уважніше.