У наш час багато хто вважає свіжі фреші неймовірно корисними, на відміну від магазинних соків.

Експерти вирішили докладніше вивчити це питання і розвіяти існуючі міфи. Думки щодо користі та шкоди свіжого соку роздяглися на дві частини - один табір вважає, що вони неймовірно корисні, а інші продовжують заперечувати це, і залишаються непохитними.

Фреш, фото: pixabay

Кожна людина має свій спосіб пробудження - хтось не може розплющити очі без чашечки кави, а комусь потрібна для цього склянка фрешу. Однак, як виявилося, починати свій ранок так – далеко не найкращий варіант, оскільки кислота та фрукти агресивно впливають на травну систему.

"Якщо у людини є запалення панкреатиту або шлунка, то свіжий фреш може провокувати неприємні симптоми , – розповідає українська дієтологиня Карина Дайнеко. – А взагалі варто пам'ятати, що вживати фрукти та соки краще у першій половині дня, до 15:00".

Популярні новини зараз

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Також, дієтологиня розвіяла ще один міф щодо того, що соки та фреші допомагають скинути зайву вагу. Це виявилося хибним твердженням. Вони є швидкими та порожніми калоріями, і якщо почати ранок з різкого підвищення глюкози, це спровокує підвищений апетит протягом усього дня.

"Користь фрешей дійсно піддається сумніву. З точки зору дієтології краще з'їсти один-два фрукти, ніж випити склянку фрешу, з яким ми можемо отримати набагато більшу кількість глюкози та фруктози", - продовжила розповідати Карина Дайнеко.

Фреш, фото: pixabay

Такі напої ніяк не можуть замінити звичайні фрукти та овочі, оскільки в плодах дуже багато клітковини. Компонент, який дуже важливий для травлення та очищення кишечника від шлаків. А коли з них роблять свіжі соки, всі цінні волокна губляться.

Нагадаємо, що квітка пристрасті, алое і навіть ашваганда: рослини, які обов'язково мають бути на вашому підвіконні.

Раніше ми повідомляли про ознаку поганого харчування, а не мудрості: які продукти викликають появу сивини.