Смородина є дуже популярним чагарником серед городників. Її ягоди цінують за прекрасний смак і велику кількість корисних вітамінів у складі.

Поступово висмоктуючи з ґрунту необхідні речовини і мікроелементи, рослина виснажує його.

Смородина, скріншот: YouTube

Належне внесення добрив стимулює ріст чагарника та сприяє збільшенню кількості та якості врожаю.

Ця культура добре реагує як на органічні, так і на мінеральні добрива, котрі можна вносити під корінь або позакореневим способом, обприскуючи кущ.

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Показати ще

Чорна смородина, фото Pixabay

Органічних добрив для смородини є безліч, але розглянемо найдоступніше з них, а саме картопляне лушпиння.

Це найулюбленіша смородиною органічна пожива. Вона містить чимало речовин і мікроелементів, корисних для куща, – крохмаль, глюкозу, фосфор, залізо, калій, магній, фтор тощо.

Фосфор сприяє активному розвитку кореневої системи, стимулює цвітіння. Крохмаль, глюкоза і калій додають ягодам соковитості, роблять їх солодшими.

Порічки, скріншот: YouTube

Перед чищенням бульби миють. Потім лушпиння сушать або заморожують. Аби заощадити місце, можна перед сушінням подрібнити відходи чи перемолоти у м’ясорубці.

За 7-10 днів до підживлення смородини запаси подрібнюють, поміщають у глибоку ємність і заливають крутим окропом. Вода має покривати лушпиння мінімум на 5-6 см. Через тиждень добриво готове.

Нагадаємо раніше у "Знай.ua", викупай смородину у меду: хитрощі щедрого врожаю та здорових ягід

Як повідомляв портал "Знай.ua", смачне та корисне желе із чорної смородини: краще за бабусине варення

Також у "Знай.ua" поради для щедрого врожаю смородини