На ринках та супермаркетах України продовжує з'являтися дедалі більше полуниці.
Незважаючи на високу ціну (яка є такою і через повномасштабну війну, зокрема), можна придбати стиглу і соковиту ранню ягоду.
Щоб вибрати дуже смачну і, що найголовніше, якісну полуницю, важливо знати кілька простих лайфхаків про те, як її правильно вибирати. Найперше — ягоди мають бути однорідного яскравого червоно-рожевого кольору, без ушкоджень, нерівностей.
Можливо таке, що вони на колір покажуть надто червоними, насичено темними. Це говорить про те, що ягоди знаходяться на піку стиглості або вони вже навіть перестиглі. Якщо полуниця ціла і неушкоджена - намагайтеся вживати її відразу після покупки, і не зберігайте таку ягоду в холодильнику.
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Крім цього, яскравий штучний колір може говорити про використання хімікатів під час її вирощування. Зелені плями та білий кінчик – про незрілість плоду. А сіра гнилизна - про зараження ягід грибком Botrytis cinerea, що вважається найнебезпечнішим "проявом" у плодах.
Полуниця повинна мати насичений аромат. Якщо немає запаху, це може свідчити, що зростання ягоди прискорили за допомогою додаткових речовин та добрив. Якщо ви помічаєте неприємні запахи, це означатиме, що ягоди були оброблені хімікатами.
Також це може свідчити про неправильне зберігання або процес гниття.
Нагадаємо, не пийте свіжий сік, якщо не хочете наслідків: дієтолог розповіла про панкреатит та інші небезпеки
Як повідомляв "Знай.uа", починається сезон полуниці: до яких цін готуватися цього року
Знай.ua писав, яблука стрімко дорожчають, поки ціни на картопля і ягоди падають: що відбувається на українському ринку