В Україні вже встановилася тепла погода, а незабаром може прийти і справжня літня спека, врятуватися від якої буває нелегко, особливо якщо вдома немає кондиціонера. Однак є багато лайфхаків, що дозволяють охолодити приміщення, пропонуємо ознайомитися з трьома найпростішими.

Енергосистема України навіть у літній період може страждати від навантаження, тому є ймовірність, що рятуватися від спеки доведеться без використання такого енергоємного приладу, як кондиціонер. Втім, три простих лайфхаки дозволять охолодити приміщення до комфортнішого рівня.

Кондиціонери, фото: скріншот з відео

Спосіб №1

Потрібно збільшити вологість у приміщенні. Зазначається, що вологість у 50-60% допомагає оптимізувати мікроклімат у кімнаті, як у холодний період, так і у спекотний. Допомогти цьому можуть як побутові зволожувачі, і народні методи. Наприклад, можна розставити широкі судини з водою, які випаровуватимуть рідину в повітря.

Спосіб №2

Можна посилити дію вентилятора. Зробити це просто – потрібно поставити глибоку миску, наповнену льодом перед вентилятором та увімкнути його. Потік повітря розноситиме прохолоду по кімнаті, але лід доведеться періодично змінювати.

Популярні новини зараз

Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень

Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Показати ще

Як врятуватись від спеки. Фото: скрін youtube

Спосіб №3

Кімната менше нагріватиметься, якщо вимкнути електричні прилади. Чайник, холодильник, ігровий комп'ютер та духовка виділяють певну кількість тепла, що підвищує температуру повітря у приміщенні. При можливості, наприклад, пік спеки, прилади краще вимкнути.

Раніше портал Знай повідомляв, якщо в будинку є вихованець: як позбавитися вовни на одязі під час прання, проста хитрість.

Також наш портал інформував, лайфхак для дачників та любителів пікніків: як швидко почистити гриль та мангал без використання хімії.

Крім того, ми писали, речі будуть м'якими та ароматними: як зробити кондиціонер для білизни в домашніх умовах, всього три інгредієнти.