Миття полуниці перед вживанням є важливим кроком, щоб убезпечити себе та свою сім'ю від паразитів, бактерій та залишків пестицидів, якими вона може бути заражена.
З метою безпеки необхідно дотримуватися кількох основних правил миття полуниці.
Правило 1 : Миття під проточною водою. Просте ополіскування полуниці в мисці недостатньо ефективне для її очищення. Тому рекомендується мити ягоди під проточною водою.
Правило 2 : Якщо полуниця дуже брудна, рекомендується замочити її у воді на кілька хвилин. Це дозволить осісти бруду та піску на дні контейнера. Потім полуницю знову промити під проточною водою.
"Шкутильгають без діла кульгаві й контужені": блогер показав службу обмежено придатних
Таргани більше до вас не сунуться: 3 способи назавжди позбавитися проблеми
Українці скаржаться на двозонні лічильники: замість обіцяної економії – одні витрати
Пенсіонерам готують доплати у жовтні, хто отримає
Правило 3 : Щоб бути впевненим у якісному миття полуниці, можна скористатися додатковими засобами, такими як сіль, сода або оцет.
Наприклад, сіль допомагає позбутися мікроорганізмів та личинок шкідливих комах, які можуть перебувати на полуниці. Для цього розчиніть 1 чайну ложку солі в 1 склянці теплої води. Замочіть полуницю у цьому розчині на 5 хвилин, але так, щоб вода повністю покривала ягоди. Після цього ретельно промийте полуницю під проточною водою.
Харчова сода теж працює з таким самим позитивним ефектом. Розчиніть 1 чайну ложку соди в 1 літрі води і занурте ягоди в цей розчин теж на п'ять хвилин. Після цього потрібно добре промидь ягоди під проточною водою.
Що стосується оцту, потрібно змішати 1 частину оцту з 3 частинами води і занурити полуницю в цей розчин на 5 хвилин. Після кожного з цих методів потрібно добре промидь ягоди під проточною водою.
Нагадаємо, лікар назвав варіанти ідеального для серця сніданку - щодня буде "новим життям"
Як повідомляв "Знай.ua", солодощі шкідливі - міф: мармелад зможе покращити не тільки ваш настрій, а й здоров'я
Знай.ua писав, ложка дьогтю в бочці меду: дієтологи назвали головну небезпеку солодкого продукту