Важливим фактором, що впливає на якість м'яса, є те, як і чим саме годували тварину чи птицю, м'ясо яких ви купили.
За даними лікаря біологічних наук Леоніда Воробця, найбільша кількість токсинів міститься у м'ясі, отриманому внаслідок годування тварин штучними речовинами.
Ці речовини погано розкладаються в організмі тварин і потрапляють у організм людини через споживання м'яса, де поступово накопичуються. Тому важливо вибирати продукцію від надійних виробників, які дотримуються високих стандартів якості.
Експерт зазначає, що найбільша кількість токсинів накопичується у потрухах та жирі. Вони містяться в нирках, легенях, печінці та жировій тканині тварини. Тому для забезпечення безпеки рекомендується уникати споживання цих частин м'яса.
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
Будуть великі штрафи: з якого віку юнаків чекають у ТЦК
"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Леонід Воробей також вказує, що холестерин є присутнім у всіх клітинах тварини, оскільки він є природною складовою клітинної мембрани. Тому навіть якщо м'ясо не містить жиру, в ньому все одно знаходиться кілька холестерину.
Однак найвищий вміст холестерину спостерігається у жировій тканині. Зокрема, у курей жир найбільше накопичується в задній частині тушки, а також в області шиї. Ідеально було б зовсім видалити жир перед приготуванням.
Хоча все ж таки експерт зазначає, що холестерин не повинен викликати страх, оскільки він є важливою речовиною для організму людини. Наприклад, холестерин входить до складу вітаміну D, який потрібний для здоров'я.
Нагадаємо, ефективніше, ніж нікотиновий пластир: експерти назвали продукт, який допомагає кинути палити
Як повідомляв "Знай.ua", солодощі шкідливі - міф: мармелад зможе покращити не тільки ваш настрій, а й здоров'я
Знай.uа писав, як охолодити тіло і житло влітку без кондиціонера: ці способи врятують у спеку