Молоко в Україні вже давно навчилися фальшувати, і займаються цим заготівельники. Таку заяву зробили у Спілці молочних підприємств.
За словами Вадима Чагаровського, недобросовісні заготівельники та продавці молока додають у молоко різні речовини, щоб підробити жирність. Наприклад, такий ефект дають миючі засоби.
Крім того, таким чином вони довше зберігають молоко свіжим.
Ті, хто виробляє молоко, не є фальсифікаторами. Фальсифікують молоко заготівельники, які у них закуповують, і продавці, які продають на базарах, перепродують. Мета фальсифікації – збереження нативних властивостей, а саме кислотності, для чого використовуються сода та миючі засоби, щоб молоко не було кислим, - розповів він, додавши, що на смак визначити підробку практично неможливо.
Будуть великі штрафи: з якого віку юнаків чекають у ТЦК
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Купуючи молоко на ринку у приватника, ви не виявите в ньому домішок. Але більшу кількість миючих речовин кидають у молоко, здаючи його на промислову переробку. Оскільки оплата за товар залежить від жирності молока, заготівельники намагаються її підробити – і в цьому допомагає пральний порошок. При цьому Чагаровський запевняє, що на підприємствах підробити молоко неможливо.
Нагадаємо, що оминайте їх десятою дорогою: шкідливі компоненти зубної пасти, яких треба уникати.
Раніше ми повідомляли, що вчені виявили несподівану користь вина: трохи випити з друзями не завадить.