Ви навряд чи замислюєтеся над шкідливими наслідками, коли гризете свій улюблений бутерброд із ковбасою чи сиром.

Але насправді ці шведські страви, які так легко та зручно взяти з собою на роботу чи до навчального закладу, можуть нести певні небезпеки для вашого здоров'я. Давайте дізнаємося більше про те, чому бутерброди можуть бути шкідливими та які альтернативи можна знайти для збалансованого сніданку.

Бутерброди з ковбасою, скріншот: Youtube

Однією з головних причин, чому бутерброди можуть бути шкідливими, є високий вміст солі в обробленому м'ясі, зокрема у ковбасі. Надмірне споживання солі може сприяти підвищенню АТ та ризику серцево-судинних захворювань.

Крім того, ковбаса та сир містять велику кількість насичених жирів, які можуть сприяти розвитку серцевих проблем та інших захворювань. Якщо ви ще засмажуєте ковбасу на сковороді або фритюрі, вміст жирів і трансжирів ще більше збільшується, що може вплинути на ваше здоров'я негативно.

Популярні новини зараз

Нова допомога для переселенців: майже 11 тисяч гривень кожному

Будуть призвані у двох випадках: нові правила мобілізації чоловіків старше 50 років

211 гривень за куб: українцям готують новий тарифний "сюрприз"

В Україні визначили 4 категорії пенсіонерів, які отримуватимуть 8000 грн

Показати ще

Однак не варто панікувати, оскільки є безліч корисних альтернатив, які можуть замінити бутерброди з ковбасою та сиром.

Наприклад, ви можете спробувати замінити їх на цільнозернові тостові хлібці або тости, що містять багато клітковини та важливих вітамінів та мінералів. Замість ковбаси та сиру можна додати нарізані шматочки авокадо та приготувати яєчний омлет або яйця-пашот. Авокадо містить корисні жири, а яйця є чудовим джерелом білка та поживних речовин.

Бутерброди з ковбасою, скріншот: Youtube

Ще одним варіантом є вівсянка, яку можна приготувати на сніданок. Вона містить багато клітковини та дає відчуття ситості. Також можна вибрати цільнозернові пластівці або мюслі з низьким вмістом цукру.

Ще одна швидка та корисна альтернатива – грецький йогурт із фруктами та горіхами. Виберіть йогурт із високим вмістом білка та пробіотиків. Додайте свіжі фрукти та ягоди до смаку, а також додайте трохи горіхів, які додадуть сніданку хрусткі та здорові жири.

Нагадаємо, кава перша у списку: які продукти на сніданок не заряджають енергією і роблять лише гірше

Як повідомляв "Знай.uа", з цією спецією в жодному разі не можна переборщити, щоб не викликати біди: проблеми там, де не чекали

Знай.ua писав, поганий сон, хворе серце і слабкі кістки: звичайна розчинна кава може стати причиною проблем зі здоров'ям