Раціон харчування має величезне значення для нашої енергетики та продуктивності. Однак деякі продукти харчування містять речовини, які можуть спричинити відчуття сонливості та втоми, а не подарувати нам очікувану енергію.

Один із таких продуктів – банани. Хоча їх вважають корисними та смачними, вони також мають здатність заспокоювати нашу нервову систему. Це може спричинити відчуття занадто великої розслабленості, що не бажано на початку дня. Тому краще вживати в їжу банани увечері перед сном.

Банани. Фото: скрін youtube

Щодо йогуртів із наповнювачами — експерти рекомендують уникати їх у своєму раціоні. Вони містять значну кількість цукру, що може спричинити раптовий напад втоми протягом дня. Важливо звернути увагу до складу продукту і вибирати натуральні йогурти без додавання цукру.

Здивує вас і те, що надмірне споживання кави може призводити до втоми. Це пов'язано з великою кількістю кофеїну, який ми отримуємо протягом дня. Рекомендується обмежити кількість кави до трьох порцій на день, щоб уникнути передчасного відчуття втоми.

Популярні новини зараз

Курс долара кине у розпач: вже затвердили

Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів

Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців

ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації

Показати ще

Макарони – ще один продукт, який слід споживати обережно. Вони можуть викликати коливання рівня цукру в крові, що призводить до відчуття втоми та зниження енергії. Рекомендується обмежити споживання пасти та акцентувати увагу на інших видах гарнірів.

Супермаркет, макарони, фото: Знай.ua

Щодо десертів важливо не зловживати ними, особливо якщо вони містять багато цукру. Часте та велике споживання десертів може завдати шкоди організму та призвести до постійного відчуття втоми.

Такі продукти призводять до вироблення інсуліну, що впливає рівень глюкози в крові і може призводити до занепаду сил.

Нагадаємо, молодість і красу продовжити реально: які 3 продукти мають бути в раціоні жінок після 40 років

Як повідомляв "Знай.uа", чому потрібно їсти саме зелений болгарський перець: вчені дійшли висновків, які здивують - аж до хвороби Альцгеймера

Знай.ua писав, може виявитися справжньою отрутою: який чай краще обходити стороною і не купувати в магазинах