Ячна крупа - коштує копійки, навіть з урахуванням нинішнього підвищення цін, і приносить організму дуже багато користі, адже є справжнім джерелом вітамінів та мікроелементів, пише "РБК-Україна".

Ячна крупа може похвалитися наявністю таких вітамінів як A, B, E, P, а також цілим рядом мікроелементів. У ній міститься бета-каротин, який корисний для зору та токоферол, що покращує стан шкіри.

Крупи. Фото: скрін youtube

Вживати ячну кашу дуже корисно, адже в ній багато клітковини, а в процесі виробництва крупи ячмінь піддається мінімальній обробці та дробленню, що дозволяє зберегти всю його користь. Втім, ця крупа дуже калорійна, тому робити її основою раціону не варто.

Дієтологи відзначають, що дана крупа має оздоровчий ефект і рекомендована для вживання літнім людям. Зокрема, ячна може допомогти при гіпертонії, проблемах із нирками і навіть при застудних захворюваннях.

Популярні новини зараз

Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень

Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців

Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити

Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій

Показати ще

Зберігання круп, скріншот з відео

Крім того, вважається, що ця крупа є одним із продуктів, які можуть омолодити організм і навіть знизити ризик розвитку онкологічних захворювань.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, поганий сон, хворе серце та слабкі кістки: звичайна розчинна кава може стати причиною проблем зі здоров'ям.

Також наш портал інформував, молодість та красу продовжити реально: які 3 продукти мають бути в раціоні жінок після 40 років.

Крім того, ми писали, гіпертонія може призвести до ниркової недостатності і навіть сліпоті: чим шкідливо підвищений тиск.