Стабільні накопичення дозволять вам легше пережити форс-мажорні обставини. У період війни особливо важливо відкладати кошти, адже не знаєш, що утне сусідня країна яка на нас напала.

Маленький заробіток в жодному разі не є виправданням для того, аби не вести накопичення. Тому що заощаджувати можна майже з будь-яким рівнем доходів.

Фінансовий консультант Галина Тритяк повідомила, як правильно заощаджувати гроші.

Гроші. Фото: скрін youtube

Розрахуйте мінімальну суму для життя на місяць

Потрібно з'ясувати, яка сума потрібна для забезпечення базових потреб протягом місяця. До неї входять комунальні платежі, продукти харчування та інше.

Популярні новини зараз

Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів

Зима буде без світла: тривожний прогноз

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки

Показати ще

Створіть скарбничку

Це може бути конверт, коробка або банківська карта, куди ви відкладатимете готівку. З кожного заробітку потрібно відкладати 10%. Важливо одразу відкладати гроші після отримання зарплати, і лише потім віддавати борги чи сплачувати рахунки. Потрібно прагнути щомісяця підвищувати відсоток заощаджень. Таким чином ви будете намагатися збільшувати дохід.

Гроші. Фото: скриншот Youtube

Не витрачайте заощадження

Відкладені кошти – це ваш недоторканний запас. Бажано завести зошит, де буде вказано, коли та скільки вдалося заощадити. Фіксувати свої досягнення можна також у мобільному додатку для обліку фінансів. Такий систематичний підхід дозволяє збільшувати розмір заощаджень та успішно продовжувати накопичувати кошти.

Нагадаємо, ми писали, що 3 причини, чому не можна відмовляти собі в поїданні шоколаду - більше користі, ніж ризику.

Як повідомляв "Знай.ua" весело не тільки господареві, а й рослинам: що можна "удобрювати" пивним підживленням.

Також "Знай.ua" інформував, на якому боці краще спати, щоб не викликати проблем зі здоров'ям: 4 "позиції" з особливостями.